Kvinnedagen 2023

Kulturkveld på Ibsenhuset i Skien

Inger Åse (Amathea Skien) holdt 8. mars appell under kulturkvelden på Ibsenhuset i Skien. Arrangementet var i regi av 8. mars komiteen i Grenland. Hun løftet frem at kampen om kvinnehelse fortsetter og viktigheten av å få hjelp i vanskelige valg i livet. Amathea har hatt kontor i mange år i Skien og det nærmer seg nå avvikling etter reduserte bevilgninger. Inger Åse har vært en pådriver for vår arbeid lokalt og vi er superstolte av innsatsen hun har gjort i snart 15 år!

Inger Åse under appellen på kvinnedagen (Bilde lånt av 8.marskomiteen i Grenland)


Takk for et viktig og fint arrangement. Årets innsamlingsaksjon fra 8.mars komiteen i Grenland gikk til Stiftelsen Amathea. Takk til alle som bidro!

Utdrag fra 8.mars appellen til Inger Åse

Besøk av Høyre

Benedicte og Amina ved Amathea Bergen fikk 8.mars besøk av representanter fra Høyre. De var interessert i å høre og lære mer om Amathea. Takk for et veldig hyggelig besøk med interessant dialog og felles enighet om at kvinnehelse er folkehelse!

Elisabeth Hatteberg (Styremedlem i Høyres kvinneforum nasjonalt og Tysnes Høgre), Lise-May Sæle (Kvinnepolitisk leder Vestland Høyre og vara stortingsrepresentant, medlem fylkestinget), Amina (Amathea), Benedicte (Amathea), Liv Kari Eskeland (Stortingsrepresentant fra Vestland Høyre) og Tora Hodneland Kildehaug (Kvinnepolitisk leder i Fana Høyre og Ungdomskandidat til fylkestinget)

En dag med prevensjon

Hos Amathea får alle som ønsker gratis prevensjonsveiledning av jordmor og helsesykepleier. I Bergen og Oslo kan kvinner få satt inn p-stav og spiral gratis. 8.mars hadde Eva-Johanne (jordmor) og Elise (Helsesykepleier) ved Amathea Oslo fulle lister av kvinner som hadde behov for prevensjon. Det er gøy å se at tilbudet vårt blir mer og mer kjent for de som trenger det.

Eva-Johanne (jordmor og veileder i Amathea) og Elise (helsesykepleier og veileder i Amathea)

Andre innlegg