Hva er god abortomsorg? Hva trenger kvinnene av informasjon før, under og etter en abort? Hva er god oppfølging og konsekvensene av dårlig oppfølging?

Mandag 4. mars, arrangerte vi i samarbeid med Bergen sanitetsforening «Snakk om abort: Hva er god abortomsorg?» Det ble et velykket arrangement og en viktig kveld.

Amathea mener at kunnskap om kvinnehelse må ut i praksis, derfor er det viktig å lytte til aborthistoriene og lære av kvinners erfaringer. Denne kvelden fikk vi høre den sterke beretningen til Lina Kristine Tennefoss Vatshelle, som gikk gjennom en senabort. Vi ble også bedre kjent med Abortutvalgets arbeid og offentlige utredning (NOU), presentert av Elham Baghestans som satt i abortutvalget, er overlege ved Kvinneklinikken i Bergen og førsteamanuensis ved universitetet i Bergen. Andrea Skaarer Kreutz, daglig leder i Amathea, fortalte om oppfølging og løsninger for en bedre abortomsorg. Arrangementet ble avsluttet med en panelsamtale og spørsmål fra publikum.

Stream fra arrangementet er tilgjengelig her.

Har du spørsmål eller ønsker kontakt etter å ha sett stream fra arrangementet? Amathea er her for dere.

Fra venstre: Lina Kristine Tennefoss Vatshelle, Elham Baghestan, June Holm, Vivian Skaten Nesse, Benedicte Remme, Amina Amin og Andrea Skaarer Kreutz. Foto: Siri Seljeskog.

Lina Kristine Tennefoss Vatshelle fortalte sin historie og deltok i panelsamtale. Foto: Siri Seljeskog.

Elham Baghestan holdt foredrag om abortutvalgets arbeid og om abortsituasjonen i Norge. Foto: Siri Seljeskog.

Andrea Skaarer Kreutz, daglig leder i Amathea. Foto: Siri Seljeskog.

June Holm er forfatter av boken «Avbrutt – fortellinger om abort» og kommunikasjonsansvarlig i Amathea. Hun deltok i panelsamtale med Lina Kristine Tennefoss Vatshelle og Elham Baghestan. Foto: Siri Seljeskog.

Tusen takk til bidragsytere og publikum for et viktig arrangement! Foto: Siri Seljeskog.

Andre innlegg