Graviditetstest

Kommer ikke menstruasjonen som normalt eller har du hatt ett ubeskyttet samleie (uten kondom eller annen prevensjon) kan det være lurt å ta en graviditetstest. Graviditetstest kan du få gratis på alle kontorene i Amathea. Du kan også kjøpe en test på apotek eller i matbutikk.  


Når kan jeg ta en graviditetstest?   

  • Det er anbefalt å ta en graviditetstest 3 uker etter samleiet du kan ha blitt gravid av. Tar du testen tidligere kan den gi deg et falskt negativt resultat.  
  • De fleste graviditetstestene kan tidligst gi svar en dag etter forventet menstruasjon.   
  • Ta graviditetstesten på morgenurin. Den inneholder større konsentrasjon av graviditetshormoner.   

Positiv test? Trenger du noen å snakke med?
I Amathea møter du helsepersonell med lang erfaring i samtaler når en graviditetstest er positiv eller menstruasjonen ikke kommer som vanlig. Vi er en nøytral helsetjeneste, har taushetsplikt og hjelper deg i din situasjon og til ditt valg. Du kan komme alene eller sammen med partner / den du er gravid med. 

Alle våre tjenester er gratis. Vi tilbyr samtaler på norsk, engelsk og nordsamisk, for andre språk bestiller vi tolk. En samtale varer omtrent 1 time og du kan møte oss på video, telefon eller på ett av våre kontorer. Hvor mange samtaler du trenger er opp til deg, det avtaler vi sammen.