Til deg som partner

Å oppdage en graviditet kan snu opp ned på hverdagen. Kanskje var det uplanlagt, overraskende eller ikke meningen? Uansett om du er i et forhold med den gravide eller ikke, står du kanskje i en uventet og ny virkelighet.

I en slik situasjon kan det dukke opp mange tanker og følelser. Spørsmålet om hva du og dere gjør dukker opp. Panikk, glede, maktesløshet, sinne og bekymring kan være vanlige følelser.


Som partner kan det være mange spørsmål du gjerne skulle hatt svar på. Er jeg barnefar? Hva gjør jeg nå? Hva om vi er uenig i valget? Hvordan blir fremtiden? Hvilke rettigheter har jeg? Da kan det være godt å ha noen å snakke med og som kan hjelpe deg å finne svar på det du lurer på.

På hjemmesiden vår her finner du en del informasjon, og du er velkommen til å ta kontakt med oss i Amathea, vi hjelper deg!

Ønsker du en samtale med en nøytral fagperson kan du ta kontakt med Amathea, helsesykepleier, fastlege eller jordmor. For andre kan partner, venner eller familie være en god samtalepartner.

Det viktigste i samtalen hos oss er at du får tid og mulighet til å snakke om det som er viktig for deg. Det skal være et trygt sted hvor du kan snakke åpent, uten noens mening om hva som er riktig eller galt.

Trenger du noen å snakke med?
I Amathea møter du helsepersonell med lang erfaring i samtaler med partnere til den gravide. Vi er en nøytral helsetjeneste og har taushetsplikt. Du kan komme alene, sammen med partner, eller den du var gravid med. 

Alle våre tjenester er gratis. Vi tilbyr samtaler på norsk, engelsk og nordsamisk, for andre språk bestiller vi tolk. En samtale varer omtrent 1 time og du kan møte oss på video, telefon eller på ett av våre kontorer. Hvor mange samtaler du trenger er opp til deg, det avtaler vi sammen.